26/12/17

Ове недеље је најтраженија улазница за један од три новогодишња концерата Београдске филхармоније – 28. и 29. на Коларцу и 30. децембра у Српском народном позоришту у Новом Саду. Најбржа публика слушаће музику из холивудских блокбастера о суперхеројима, под диригентском палицом Алана Бјелинског.

107 филхармоничара показаће своје супер моћи у извођењу добро познате музике из филмова које воле све генерације. Суперменови подухвати али и заљубљивање у Лоис Лејн, Бетменове акције у Готам Ситију, Икс-менов обрачун са Апокалипсом, авантуре Зороа, Спајдермена и неизоставни Ратови звезда, биће део новогодишњег спектакла.

„Смисао нашег посла јесте да људе који нас слушају учинимо срећним. Током целе сезоне улажемо много енергије и емоција, а ово је концерт где можемо и ми да се мало опустимо и забавимо заједно са нашом публиком. Мада, ужасно је тешко свирати оно што сви знају и да одзвижде“, рекао је концертмајстор Београдске филхармоније, Мирослав Павловић.

Суперхеројски програм крунише важну филхармонијску годину у којој је оркестар добио новог шефа-диригента Габријела Фелца. У 2017. остаје записан један од највећих историјских подухвата Београдске филхармоније, када је приредила први и највећи концерт класичне музике на отвореном у историји Србије за скоро 30 000 људи.