24/05/17

Последњи у низу позоришних концерата у оквиру циклуса „Театар у Филхармонији“, заказан је за четвртак, 25. мај, од 19 часова у Сали БГФ. Филхармоничари ће заједно са глумцима Тамаром Крцуновић и Владимиром Алексићем, представити стваралаштво Игора Стравинског.
 
Позоришно-музичку причу о чувеном композитору двадесетог века, редитељски је уобличила глумица Тамара Крцуновић. Са намером да остане што вернија пракси самог Стравинског, његовој потреби да не излаже своју приватност и жељи да се његове речи и мисао не изврћу, поставку материјала о Стравинском засновала је на његовим делима и записима које је искључиво он сам оставио за собом.
 
Стравински није потцењивао своју публику подилазећи јој, због чега и ми одбацујемо жуту штампу која је спекулисала о његовим авантурама са Коко Шанел, а уместо тога Стравинском прилазимо као ангажованом уметнику који је свој живот посветио компоновању“, рекла је Тамара.
 
Док ће глумци представити идеје, мотиве и околности у којима је стварао Стравински, музичари Београдске филхармоније извешће неке од најчувенијих композиција као што су Пулчинела и Прича о војнику.
 
Поред приче о Стравинском, “Театар у Филхармонији” је пружио нову перспективу у уживању и разумевању дела великих композитора као што су Моцарт, Чајковски, Малер и Шуман.