Languages

Симоне Шредер

Симон Шредер студирала је на музичкој академији „Ханс Ајзлер“ у Берлину код професора Ирмгарда Хартман-Дрезлера. Победница је такмичења „Франсиско Вињас“ и међународног такмичења „Моцарт“ у Салцбургу.

 

Уметница је 1996. дебитовала у Немачкој државној опери Унтер ден Линден у Берлину као Пејџ у опери Салома под управом Данијела Баренбојма. Од тада одржава блиске везе са овом куćом у којој је певала, између осталог, Сузуки (Мадам Батерфлај), Госпођу Квикли (Фалстаф), Емилију (Отело), Марцелину (Фигарова женидба), као и треćу даму (Ћаробна фрула) и Олгу Ларину (Евгеније Оњегин).

 

Од 1996. године редовно је гост фестивала у Бајројту. Од 2002. до 2004. појавила се као Ерда у Рајнском злату и Зигфриду; Гримгерда (Валкира) као и Прва норна Сумрак богова под управом Адама Фишера. У продукцији Прстена под управом Кристијана Тилемана, певала је Флосхилду, Швертлајту и Прву норну. Под управом Кирила Петренка, Марека Јановског и Пласида Доминга певала је Гримгерду и Волтруд у Валкири.

 

Од 2014. Симон Шредер редовно је позвана у Земперопер Дрезден да пева Вигелис у Штраусовом Пожару, 3. слушкињу (Електра), Дриаду (Аријадна на Наксосу) и неколико улога у Прстену Нибелунга под управом Кристијана Тилемана. Затим је певала са оркестром Баварског радија, у Новом националном позоришту у Токију, Театру Колон, Миланској Скали, Вашингтонској опери, Немачкој опери у Берлину, Би-Би-Си Промс-у, на фестивалу у Салцбургу као и у Сингапуру и Данској.

 

Поред оперске каријере, Симон Шредер позната је као концертна певачица са широким репертоаром од Бахових пасија, до Вердијевог Реквијема, као и репертоара 20. века. Снимила је велики број ЦД и ДВД издања.