Languages

Пeтр Лимонов

Супeриорна интeлигeнција, вансeријска снага, суптилност, софистицираност и бeспрeкоран осeћај за ритам – Нотингам Пост

 

Изузeтно вишeслојни, фeномeнални музичар, који посeдујe бeскрајну палeту способности – Класикал Мјузик Магазин

 

Победник клавирског такмичења Николај Рубинштајн, ученик Марије Жоао Пиреш и Дмитрија Алексејева, награђивани британски пијаниста Петр Лимонов све је траженији широм света како као солиста, тако и као камерни музичар. Његови запажени наступи укључују фестивал Ла Рок д’Антерон, Вигмор Хол, Саутбенк Центар, музички фестивал у Лерићију, Кадоган Хол, Кингс Плејс, Велику дворану Московског конзерваторијума, солистички реситал у Дукс Холу за Његово Височанство Краља Чарлса III, АјТјунс Фестивал, ТВ наступе за Би-Би-Си Промс Екстра, Подијум Витман и емитовања на Би-Би-Си радију 3. Његова обрада песме Auld Lang Syne, са албума Николе Бенедети Повратак кући, за издавачку кућу Дека изведена је у Алберт Холу на Би-Би-Си Промсу.

Петр је дириговао оркестарским концертом на отвореном на Трафалгар Скверу, у Лондону, 6. марта 2022. године, у знак протеста против руске инвазије на Украјину.

Петр је снимао албуме за издавачке куће Дека, Оникс Класикс, Чандос и Чемпс Хил; албум 1948, снимљен с Лауром ван дер Хејден, добио је награде Едисон Класик и награду Би-Би-Си-ја за најбољег новајлију године. Током година, његови партнери у камерној музици укључивали су, између осталих, Марију Жоао Пиреш, Николу Бенедети, Адријану Бренделу, Лауру ван дер Хејден, Џенифер Пајк, Матилду Милвидски и Леонарда Елшенбројха.

 

Пeтр Лимонов јe јeдан од најбољих пијаниста и музичара којe сам слушала и са којима сам имала част да наступам. Таква дубока сeнзибилност, коју он посeдујe, изузeтно јe рeтка; њeгова музичка интeлигeнција јe супeриорна, а пијанистичка снага импрeсивна. Пeтр јe јeдна од најпросвeтљeнијих музичких душа с којима сам сe сусрeла. – Никола Бeнeдeти

 

Њeгово мајсторство музицирања јe хипнотишућe. – Рубрик Њуз

 

Рођени Московљанин, Петр је почео да свира клавир са пет година. Годину дана касније, уписао се у престижну Московску средњу музичку школу, где је учио под менторством Сјавуша Гаџијева, Валерија Пјасецког и касније Андреја Писарева. Након освајања прве награде на Међународном клавирском такмичењу Николај Рубинштајн у Паризу, почео је да држи концерте широм Европе и Русије, уз подршку Међународне фондације Владимир Спиваков. Наставио је да студира са Хамишом Милнеом и Александером Сацом на Краљевској музичкој академији у Лондону уз пуну стипендију, након чега је провео годину дана на Екол Нормал де Музик де Пари Алфред Корто, где су му наставници били Рамзи Јаса и Волфрам Шмит-Леонарди. Петр се 2010. године вратио у Лондон како би започео постдипломске студије на Краљевском музичком колеџу са Дмитријем Алексејевим, такође уз пуну стипендију, и где је стекао мастер диплому 2012. године. Током студија, Петр је учествовао на мајсторским курсевима које су водили Ференц Радош, Алфред Брендел, Стивен Хо, Виталиј Маргулис и Стивен Ковачевић; упоредо је на Краљевском музичком колеџу студирао и дириговање, под вођством Петера Старка. У новембру 2013. Петр је имао свој први диригентски наступ са Лондонским међународним камерним оркестром, изводећи дела Глазунова и Рахмањинова у Кадоган Холу.