Languages

Паћо Флорес

Паћо Флорес, прва труба Симфонијског оркестра Симон Боливар, носилац је највишег признања, прве награде, на међународном такмичењу Морис Андре, најпознатијем такмичењу трубача на свету, као и прве награде на међународном такмичењу Филип Џонс и прве награде на међународном такмичењу Града Порћије. Школован у чувеном систему оркестара за младе и децу у Венецуели, добио је врхунска признања за своје солистичке наступе, реситале и снимке.

 

Изводећи с подједнаком вештином и класична и савремена дела, Флорес у своје задивљујуће интерпретације уноси велику количину енергије, наглашену најлепшим инструменталним бојама. Као солиста, наступао је, између осталих, са Кијевском филхармонијом, Камератом из Санкт Петерсбурга, Оркестарским ансамблом из Париза, Оркестром националне гарде, НХК Оркестром из Јапана, Токијским симфонијским оркестром, Филхармонијским оркестром из Осаке, Симфонијским оркестром Симон Боливар из Венецуеле, Симфонијским оркестром из Диселдорфа, као и Арктичком филхармонијом. Такође је наступао у концертним салама као што су Карнеги хол у Њујорку, Плејел хол у Паризу и Опера Цити у Токију. Као један од оснивача Дувачког квинтета Симон Боливар, учествовао је на бројним турнејама по Европи, Јужној Америци, САД и Јапану.

 

Искусни оркестарски музичар, Флорес свира на позицији прве трубе у Симфонијском оркестру Симон Боливар из Венецуеле, Саито Кинен оркестру из Јапана и Симфонијском оркестру из Мајамија, под музичким руководством маестра као што су Клаудио Абадо, Сер Сајмон Ретл, Сеиђи Озава, Ђузепе Синополи, Рафаел Фрибек де Бургос, Едуардо Мартурет, Густаво Дудамел и многи други.

 

Као оснивач и директор Латиноамеричке академије трубача у Венецуели, Флорес велику пажњу посвећује стварању перспективних генерација младих талената. Изузетно је заинтересован за промоцију савремене музике и то чини дајући значајни допринос кроз извођење и интерпретацију свог инструмента. Његов репертоар укључује наруџбине и премијере дела композитора као што су Роже Бутри, Ефраин Ошер, Ђанкарло Кастро, Сантјаго Баез, Хуан Карлос Нуњез и Серхио Бернал. Недавно је са Арктичком филхармонијом под управом маестра и композитора Кристијана Линдберга био на великој концертној турнеји широм Норвешке и Аустрије, изводећи свој концерт Акбанк Бунка, комад за трубу и оркестар, са којим је дебитовао у Фестшпилхаусу у Салцбургу и у Музикферајну у Бечу. Његов први албум Ла Тромпета венезолана објавила је издавачка кућа Гватака Продукција.

 

Уметник куће Стомви, Флорес свира инструменте које за њега ексклузивно производи ова реномирана компанија, а и активно је укључен у развој и иновације својих инструмената.

 

Паћо Флорес је ексклузивни уметник Дојче Грамофона са већ три издања: Кантар са берлинским Концертхаус оркестром и диригентом Кристијаном Васкезом; Ентропија, за који је добио златну медаљу Глобал Мјузик награде 2017. године; Фрактали са Арктичком филхармонијом и Кристијаном Линдбергом; као и дупли ЦД-ДВД Кантос и Ревуелтас са Краљевском филхармонијом Галиције и Мануелом Ернандезом Силвом.