Languages

Мандла Мндебеле

Мандла Мндебеле је члан ансамбла Театра Дортмунд, где отвара сезону 22/23 као Руђеро у Халевијевој опери Јеврејка и као Проповедник у храму у Моцартовој Чаробној фрули. Недавно је на истој сцени наступио у улози Хилперика у Фредегонди и као Џо Колтело у Хушкачу Бернхарда Ланга, а затим и као Скарпија у Тоски. У Дортмунду је такође играо и Шарплеса у Мадам Батерфлај, Пјетра у Оберовој Мутавици из Портићија, Монтезума у ​​опери Фернан Кортез или освајање Мексика, као и Телрамунда у Недођији. Позван је и да отелотвори Филипа Марију Висконтија у Белинијевој Беатриче ди Тенда за Народно позориште у Манхајму.

 

Његови ранији наступи укључивали су и улоге као што је Ескамиљо у Кармен на ДомШтуфен Фестсшпиле, позоришном фестивалу у Ерфурту и веома успешну изведбу Амонасра у новој продукцији Аиде, као и Харемхаба у Екнатону Филипа Гласа у театру Дортмунд.

 

Мандла Мндебеле је дипломирао на Технолошком универзитету у Преторији. Био је члан хорског ансамбла Блек Тај. Млади баритон је тада прво постао члан Оперског студија у Кејптауну, а касније се придружио тамошњем ансамблу. Појавио се као Краун у Поргију и Бес 2014. године у Барселони, 2015. у Мадриду  и 2016. године у Буенос Ајресу. Извео је, између осталих у Јужној Африци, Манделу 3 у музичком омажу Трилогија Мандела, Жермона у Травијати и Дон Ђованија.

 

Мандла Мндебеле је освојио 3. награду на Међународном такмичењу Ханс Габор 2017. године, као и награду публике. Он је такође добитник прве награде на међународном такмичењу Гласови Јужне Африке 2018. године.