Languages

Лиз де ла Сал

Рођена Францускиња, са адресом у Паризу, пијанисткиња Лиз де ла Сал је први пут привукла пажњу јавности 2005. године, са својих 16 година, снимком композиција Баха и Листа који је музички часопис Грамофон прогласио Издањем месеца. Лиз де ла Сал, која има ексклузивни уговор са дискографском кућом Naïve, добила је слична признања 2008. године, за снимак првих концерата Листа, Прокофјева и Шостаковича – изузетан успех за некога ко је тада имао само 20 година. Њено најновије издање, објављено 2014. године, садржи Шуманове композиције, међу којима су Kinderszenen и Фантазија у Це- дуру.
 
Лиз де ла Сал је сарађивала са многим најпознатијим светским оркестрима и диригентима. Недавно је први пут наступила са Лондонским симфонијским оркестром и диригентом Фабијом Луизијем, који је позвао да буде први резиденцијални уметник Циришке опере 2014. године. Заједно су изводили и снимили комплетан опус композиција за клавир и оркестар С. Рахмањинова.
 
Током сезоне 2015/16, Лиз де ла Сал је наступала са најбољим симфонијским ансамблима у Лондону, Паризу, Минхену, Њујорку, Токију, Цириху, Копенхагену, Балтимору, Детроиту и Квебеку, сарађујући са прослављеним диригентима као што су Фабио Луизи, Осмо Венске, Карл-Хајнц Штефенс и Даглас Бојд.
 
Тражена и као реситалиста, Лиз се недавно уса великим успехом представила публици и критичарима великим циклусима у Њујорку, Бостону, Вашингтону, Сан Франциску, Монтреалу, Торонту, Берлину, лондонском Вигмор Холу и париском Лувру. Са великим задовољством, Лиз де ла Сал се бави и педагошким радом и држи мајсторске курсеве у многим градовима у којима наступа.