Languages

Карин Ловелиjус

Шведски мецосопран Карин Ловелиjус постала је позната у Скандинавији и широм Европе по снажној интерпретацији драмског мецосопранског репертоара. Појавила се у Карнеги Холу, Опери у Лајпцигу, Земперопери из Дрездена, Капитол Театру из Тулуза, Опери из Малмеа, Краљевској опери Шведске, Концертној дворани Одензе, Финској националној опери, Државном театру Хесена из Висбадена, Оркестру Гевандхаус, Позоришту Кемниц и Опери из Гетеборга.

 

Будући ангажмани укључују улогу Јежибабе (Русалка) на Оперском фестивалу у Глајндборну 2019. и Ерду  (ЗигфридРајнско злато) у Опери у Лајпцигу 2020. године.

 

Карин Ловелијус тренутно је водећи драмски мецосопран у опери из Лајпцига, где њене улоге укључују Фрику (Прстен Нибелунга), Дадиљу (Жена без сенке), Валтрауту и Прву Норну (Сумрак богова), Гертруду (Ивица и Марица), Аделаиду (Арабела), Лекадију Бегбик (Успон и пад града Махагонија), Туркињу Бабу (Живот развратника), Клитемнестру (Електра), Јудиту (Замак Плавобрадог), Јежибабу (Русалка), Мери (Летећи Холанђанин) и Иродијаду (Салома).

 

Изван Лајпцига, ангажмани Карин Ловелијус укључују улоге Војвоткиње (Напудериши јој лице) на фестивалу Музика нова у Хелсинкију, Марте (Фауст) и Марцелине (Фигарова женидба) у Градском театру у Болцану, Швертлајте и Фрике (Прстен Нибелунга) у Театру у Кемницу, Луцију (Сврака крадљивица) у Државној опери Леко дворца, Шведска, и Фруголу (Плашт). Карин је такође певала Мајку (Конзул) у опери у Стокхолму.

 

Карин Ловелијус сарађивала је са оркестрима као што су оркестар Гевандхаус, Симфонијски оркестар из Малмеа и Оркестар баварског радија и снимала за Шведски радио и Баварски радио с којима је премијерно извела дела Герда Кира и Рајнеа Јенсона. Године 2020. певаће на премијери дела Природа Андрјуа Форда у Стокхолму и на фестивалу Ис Арти у Литванији. Карин се школовала на Академији Сибелијус. Добила је неколико стипендија Шведског уметничког савета и освојила другу награду на годишњем такмичењу Центра за савремену оперу.