Languages

Јевгениј Судбин

Јевгенија Судбина Телеграф сматра потенцијално једним од највећих пијаниста 21. века. Као једини ексклузивни извођач BIS Records, сви снимци Јевгенија Судбина добили су изразито повољне критике и редовно се презентују као ЦД месеца у Би-Би-Си Музичком магазину или Избор уредника Грамофона. Његов снимак са композицијама А. Скрјабина Телеграф је прогласио за ЦД године, а у Кану је добио награду МИДЕМ за класична дела као најбоље снимљен инструментални соло. Грамофон је његов ЦД описао као један у милион, док је Међународна критика снимака навео да Јевгенијев снимак Рахмањинова потврђује да је он један од најважнијих клавирских талената нашег времена. Јевгенијев ЦД са сонатама Доменика Скарлатија, који је издат на његову десетогодишњицу, примљен је са неподељеним одушевљењем и не само да је достигао прво место на топ листи класичне музике, већ је и номинован за награду за класичну музику компаније Грамофон и за њиховог извођача године за 2016.

 

Јевгениј Судбин редовно наступа у многим најпознатијим светским дворанама и концертним циклусима, како на реситалима, тако и са оркестром, у салама Тонхале из Цириха, Ројал фестивал холу, Дворани Краљице Елизабете, Међународна клавирски циклус и Вигмор холу циклус Пијанофорте Лондон, Концертгебау Меестерпианистен у Амстердаму, Ејвери Фишер хол у Њујорку и Дејвис симфони хол  у Сан Франциску. Недавни ангажмани и турнеје укључивали су Симфонијски оркестар Новог Зеланда, Аустралијски камерни оркестар, Симфонијски оркестар из Ванкувера, Оркестар Минесоте, Гевандхаус оркестар из Лајпцига, Луцернски симфонијски оркестар, Чешка филхармонија, Бергенска филхармонија, Оркестар Филхармонија, Лондонска филхармонија, Филхармоније Би-Би-Си-ја и Краљевска филхармонија из Ливерпула. Његово извођење Концерта бр. 1 Рахмањинова на Би-Би-Си Промс у Ројал Алберт Холу британски Телеграф описао је као узвишено.

 

Јевгениј Судбин је сарађивао са неким од најутицајнијих светских диригената, као што су Неме Јарви, Чарлс Дитоа, Владимир Ашкенази, Осмо Ванска, Хану Линту, Туган Сокијев, Марк Вигелсворт, Ендрју Литон, Дмитри Слободјањук и Василиј Синајски. Љубав према камерној музици довела га је до сарадње са многим другим музичарима, међу којима су Александар Чаушијан, Иља Гринголц, Хилари Хан, Јулија Фишер, Квартет Чилинигријан и многи други. Гостовао је на фестивалима у Аспену, Mostly Mozart, Тиволи, Ноан, Ла Рок д’Антерон, Ментон и Вербије.

 

Јевгениј Судбин живи у Лондону са супругом и троје мале деце, а у слободно време се бави фотографијом.