Languages

Елизабет Тајге

Норвежанка Елизабет Тајге постала је један од најтраженијих младих драмских сопрана у Скандинавији. Позната је по топлој, предивној боји гласа, интуитивној музикалности и упечатљивој сценској појави.

 

Рођена и одрасла у Алесунду, Елизабет је своје прве музичке кораке направила као перкусиониста у школском парадном оркестру. У средњој школи свирала је бубњеве, певала поп музику и норвешке народне песме пре него што је у свом гласу открила класичнији тон.

 

По завршетку студија на Конзерваторијуму у Трондхајму и Националној оперској академији у Ослу, провела је две сезоне у оквиру програма за младе уметнике Норвешке националне опере.

 

Године 2015. дебитовала је у Вагнеровој опери Летећи Холанђанин у улози Сенте у Норвешкој националној опери, у наступу који је примљен уз овације. Касније је у тој улози наступала врло често.

 

Спрема се за будуће ангажмане у Земпер опери Дрезден, Норвешкој националној опери и балету, Националном театру Манхајм, Државној опери у Хамбургу, Народном позоришту у Прагу, Немачкој опери у Берлину и на Фестивалу у Бајројту.