Languages

Драшко Аџић

Драшко Аџић (1979) је дипломирао на Факултету музичке уметности у Београду, на Катедри за оркестрацију и композицију у класи проф. Исидоре Жебељан. На истом факултету тренутно завршава докторске студије, а истовремено је запослен као асистент.
 
Његова дела извођена су у Србији, Канади, Великој Британији, Холандији, Белгији, Аустрији, Чешкој, Јерменији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Македонији. Учествовао је на европским фестивалима као што су Гаудеамус Music Week, ISA PragWienBudapest, Музички бијенале Загреб и Бемус.
 
Често компоније за позориште, филм и телевизију. Његова примењена музика могла се чути на следећим фестивалима: Берлинале, Maifestspiele Wiesbaden, Фест, Битеф, Стеријино позорје, MESS i Cinema City. Био је један од уметника који су у оквиру националне селекције представљали Србију на 13. Прашком квадренијалу 2015. године. Такође, 2012. награђен је Стеријином наградом за оригиналну сценску музику.
 
Наступао је као позоришни извођач, пијаниста, певач и диригент, интерпретирајући своја као и дела других композитора. Повремено је ангажован као организатор концерата савремене музике.