Languages

Бењамин Глаубиц

Најраније музичко образовање стекао је у чувеном хору дечака из Цркве светог крста у Дрездену. Студирао је на музичком универзитету у Дрездену под покровитељством Маргарет Трап-Вил и Олафа Бара и завршио мајсторске курсеве код Петера Шрајера и Дитриха Фишер-Дискауа.

 

Између осталих, наступао је са реномираним ансамблима као што су Хамбуршка филхармонија, Оркестар Тонхале из Цириха, Државна капела из Дрездена, Дрезденска филхармонија, Барокни оркестар из Дрездена, Музички ансамбл Лаутен из Берлина, Државна капела из Халеа, Колегијум Бах из Штутгарта, Колегијум 1704 из Прага, Симфонија из Прага, Симфонијета из Хонг Конга, Ансамбл Резонанс, хор дечака из Цркве светог крста у Дрездену. Сарађивао је са диригентима као што су Карл-Фридрих Берингер, Хансјорг Албрехт, Алесандро де Марки, Лудвиг Гутлер, Екехард Клем, Јоаким Краузе, Вацлав Лукс, Томаш Нетопил, Маркус Пошнер, Ханс-Кристоф Радеман, Хелмут Рилинг и Јорг-Петер Вајгле.

 

Солистички, као и концерт са ансамблима као што је Колегијум Вокале Гент довели су га до бројних европских, азијских и јужноамеричких музичких центара. Наредни пројекти укључују извођења Бахових Пасије по Матеју и Пасије по Марку у Естонији и Москви, затим Бахов Божићни ораторијум у Копенхагену, Кантате у Монтреалу, Моцартове Мисе у це-молу у концертној дворани у Дортмунду, реситал лида у Хагу, и др.