Languages

Бечки Брамс трио – Кушнир, Мандоци, Станчул

Бечки Брамс трио се истиче по беспрекорном музицирању и „бечком шарму“. Њихове интерпретације издвајају се захвљујући комбинацији поштовања традиције и запањујуће иновативне живахности. Бечки Брамс трио чине три јаке личности које се сједињују у хармонији и стварају јединствен ансамбл. Њихова страст је спајање лепоте, перфекције и веселог стварања музике. Чланови трија су прослављени светски камерни музичари који су, као солисти, освајали бројна важна међународна такмичења. Основан 1993. године, трио је имао сензационални дебитантски наступ лета исте године на Фестивалу камерне музике Гидона Кремера у Локенхаусу. Бечки Брамс трио је 1996. године освојио прву награду на Међународном такмичењу камерне музике у Илзаку (Алзас, Француска).
 
Од тада, Бечки Брамс трио ниже успехе у најпознатијим концертним дворанама и фестивалима широм света. Међу многобројним наступима издвајају се концерти у бечком Музикферајну током Бечког фестивала, салцбуршком Моцартеуму, Келнској филхармонији, Брукнерхаусу у Линцу, Музејском друштву у Франкфурту, лондонском Вигмор Холу, Националном аудиторијуму у Мадриду, бечком Концертхаусу, Концертној дворани Ватрослав Лисински у Загребу, на Рихтеровом фестивалу Децембарске вечери у Москви и санктпетербуршком Музичком пролећу, на Пролећном фестивалу у Брегенцу, Фестивалу у Мекленбург-Форпомерну и Белим ноћима у Санкт Петербургу, Шубертијади у данском граду Роскилде и Фестивалу у Дивон ле Бену. Бечки Брамс трио често позива истакнуте гостујуће уметнике, као што су Јулијан Рахлин, Николај Знајдер, Јури Башмет, Жерар Косе и Лоренс Пауер, да им се придруже на наступима.
 
Као део ансамбла, трио је изводио разне троструке концерте: са Бечким камерним оркестром и диригентом Чарлсом Ансбакером свирали су Бетовенов Троструки концерт у бечком Концертхаусу; са истим ансамблом су овај концерт одсвирали на Пролећном фестивалу у Брегенцу, под диригентском палицом Филипа Антрмона, и још једном, на одушевљење критичара, са Ирским националним оркестром у Националној концертној дворани у Даблину, под управом Герхарда Марксона. У Луксембургу је Бечки Брамс трио извео Троструки концерт Бохуслава Мартинуа са Европским солистима и диригентом Џеком Хендлером. За продуцентску кућу NAXOS су снимили комплетан Шуманов опус клавирских трија. Ово издање на два компакт диска сматра се референтним снимком и награђено је од стране неколико међународних музичких часописа.
 
Трио је 2009. године објавио свој најновији Це-Де – двоструки албум са делима Јоханеса Брамса, Јозефа Хајдна и Франца Шуберта.