11/04/22

Београдска филхармонија представља једну од најсјајнијих звезда светске класичне музике млађе генерације – спектакуларну пијанисткињу Алис Сару От, у петак 15. априла (Коларац 20ч). Под управом диригента Антонија Мендеза, пијанисткиња ће свирати само – левом руком, а на програму су дела Равела и Прокофјева.

Свестрана Алис Сара От, јединствена је појава на музичкој сцени и један од најкреативнијих умова класичне музике. Листа њених сарадника укључује најатрактивнија светска имена попут Густава Дудамела, Сер Антонија Папана, Пава Јарвија, Владмира Ашкеназија и многе друге. Ексклузивна уметница Дојче Грамофона, такође је талентовани илустратор и дизајнер. Алис Сара От креирала је препознатљиву линију торби за ЈОСТ, један од врхунских немачких модних брендова. Такође је била глобални бренд амбасадор за Тецхницс и сарађивала је са француском кућом луксузног накита Цхаумет, која је део ЛВМХ групе.

Пијанисткиња ће извести једну од најатрактивнијих композиција написаних за клавир, Концерт за леву руку, Мориса Равела. Композитор је ово дело компоновао за аустријског пијанисту Паула Витгенштајна, који је изгубио десну руку у Првом светском рату.

Цео филхармонијски програм овог петка у знаку је егзотичних композција под управом младог шпанског диригента Антонија Мендеза који предводи Београдску филхармонију први пут. Концерт започиње евоцирањем сензуалних шпанских фламенко ритмова у Равеловој композицији Алборада дел грациосо. А филхармонијску публику очекује кулминација у другом делу концерта када ће се диригент представити у пуном светлу са једним од омиљених дела читавог класичног концертног репертоара – одломцима из балета “Ромео и Јулија” Сергеја Прокофјева.