30/11/21

Београдска филхармонија изводи спектакуларни репертоар инспирисан романтиком на француски начин, заједно са диригентом Лијом Мекфолом, у петак 3. децембра на Коларцу (20ч). Као солиста наступа популарни виолончелиста Кијан Солтани, а оркестар изводи дела од „Ромеа и Јулије“ до „Болера“.

Наредни филхармонијски петак идеална је прилика за романтични излазак и уживање у музичким портретима најпознатијих љубавних парова, и то од раног романтизма до XX века. Трагичне лјубави “Ромеа и Јулије” Берлиоза и “Пелеаса и Мелизанде” Дебисија, употпуниће романтични Концерт за виолончело и оркестар Лалоа, у извођењу фантастичног Кијана Солтанија.

Публика ће се посебно обрадовати наступу траженог виолончелисте будући да је уочи претходог пута када је требало да гостује у филхармонијској сезони 2020. године, почетак пандемије затворио све концертне дворане. Њујоршки Тајмс Кијана Солтанија оцењује као изванредног виолончелисту, а чувени Грамофон његово свирање описује као чисто савршенство. Позиван је од стране водећих светских оркестара и диригената, што га је од звезде у успону довело до једног од виолончелиста о којима се данас највише говори.

Са намером да представи нову генерацију младих диригентских снага, Београдска филхармонија наступа са Лијом Мекфолом који има одличну репутацију као диригент како оркестарског тако и оперског репертоара. Спектакуларни Равелов “Болеро” ће уз помоћ енергичног Мекфола, овај атрактивни концерт довести до усијања. Улазнице су у продаји од понедељка 29. 11. на филхармонијској благајни као и онлајн.