14/12/21

Новогодишњи концерти Београдске филхармоније заказани за 24. и 25. децембар, распродати су за само један дан. Традиционално велико интересовање за најпопуларније и највеселије наступе оркестра није изостало ни ове године, а за крај 2021. Филхармонија припрема „Музички базар“ и музиком води на различите меридијане.

Ни ниске температуре нису сметале најупорнијима да дођу до филхармонијске билетарнице иако су улазнице биле доступне и онлајн. Они који су били најбржи имаће прилику да на „Музичком базару“ Београдске филхармоније пропутују и обиђу различите музичке културе. На две концертне вечери на Коларцу, као на правом базару, Београдска филхармонија нуди музичко шаренило са различитих меридијана. Празнична атмосфера ће бити уз звуке јеврејског клезмера, арапске лонге, португалског фолклора заједно са нумерама класичне литературе Брамса, Бородина и других.

Специјални гост новогодишњих концерата је Кари Крику, виртуоз на кларинету чији наступи одушевљавају публику по целом свету, а на филхармонијским концертима наступа под управом Данијела Рајскина, сталног гостујућег диригента Београдске филхармоније.

Све мере које Београдска филхармонија спроводи од почетка сезоне 21/22 важиће и за новогодишње концерте. То се односи на потврде о вакцинацији, прележаној болести или негативне тестове, као и на обавезан размак између посетилаца у сали Коларца.