15/09/20

Габријел Фелц и Београдска филхармонија поново на окупу

Београдска филхармонија и шеф-диригент Габријел Фелц, поново су на окупу и припремају прве концерте у новој сезони. Уз поштовање мера и обавезне дистанце, музичари одржавају пробе за „Вече Моцарта“ које ће се одржати у три термина, у Сали Београдске филхармоније, од 17 – 19. септембра, од 20 часова.

Иако је сезона 20/21 била одавно спремна, Београдска филхармонија се адаптирала на актуелну ситуацију и припремила потпуно нов програм за мањи оркерстарски састав који ће слушати ограничен број публике, али само наизглед.

„Већ смо се навикли да проблеме називамо изазовима, а кризе претварамо у прилике. Пошто смо уважили овај нови речник пословних мудролија, Београдска филхармонија у новој сезони решава корона кризу на свој начин и пребацује игрицу на други ниво. А ту су апсолутно сви добродошли“, рекао је директор Иван Тасовац.

Наступи у Сали Београдске филхармоније биће снимани, а потом ће се репертоар слушати на неочекиваним местима.

До краја године оркестар предводе шеф-диригент Габријел Фелц и стални гостујући диригент Данијел Рајскин, а концерти су бесплатни и намењени филхармонијским претплатницима. Поред оркерстарске сезоне, наступаће и многи камерни састави, а Филхармонија ће целокупни репертоар објављивати на месечном нивоу.