11/01/18

Београдска филхармонија награђује све мале ауторе – учеснике конкурса “Шта је то Филхармонија”, бесплатним концертом на Коларцу, у суботу 13. јануара од 12 часова. Позвани су не само школарци из целе Србије који су писали саставе на ову тему већ и сва деца која би волела да чују Филхармонију и музичку причу о њиховом омиљеном јунаку – Харију Потеру.  Улаз на овај концерт је слободан.

На Коларцу ће их, поред великог оркестра за који учесници конкурса сматрају да се “састоји од много паметних чика и тета јер знају да читају ноте иако су обучени као пингвини”, дочекати Бранислава Подрумац у улози наратора и Александар Којић, диригент са чаробним штапићем. Сви заједно ће кроз музичку причу о „Харију Потеру и чаробњаковом камену“, показати магије које може да направи оркестар.

Тако ће деца моћи да провере да ли су у праву када су написали да је Београдска филхармонија једна велика породица где сви седе заједно и лепо се слажу или је то фил за торту који се мути уз прелепу мелодију. Школарци су се сложили да се тамо “чаролија ствара и нико се не смара”, да лакше напишу реч филхармонија него што је изговарају, али зато „најлакше од свега чују музику коју прави“.

Сваке сезоне Београдска филхармонија приређује концерте за децу када се више од 6000 малишана уз добру забаву упозна са звуком великог оркестра. Музичка прича о Харију Потеру је један од омиљених програма зато су на концерт у суботу позвана сва деца са својим родитељима која би желела да чују шта је то Филхармонија.