10/09/23

Преко 3000 посетилаца на Тргу слободе у Пожеги стајаћим овацијама поздравило је Београдску филхармонију након концерта на отвореном заједно са диригентом Александром Којићем (8. септембар). Стогодишњицу оркестра Филхармонија је прославила и ван Београда доказавши да не припада само главном граду у сарадњи са Спортским културним центром Пожега.

Фантастична атмосфера на препуном Тргу слободе пратила је концерт коме је присуствовала публика из целог Златиборског округа. Велико узбуђење уочи самог наступа кулминирало је дугачким овацијама након извођења најлепших мелодија класичне музике. Публика свих генерација уживала је у деловима из опера Кармен и Фигарова женидба, балета Крцко Орашчић, затим у заносној музици Штрауса, Брамса и Дворжака, а најлепше призоре приредили су најмлађи играјући уз ове мелодије.

“Био је фантастичан доживљај свирати за публику из Пожеге! Овације које смо добили свирајући највеће хитове класичне музике показују да културна дешавања итекако имају публику и ван Београда и надам се да ћемо и у будућности имати још пуно сличних гостовања. Поносна сам на