25/12/18

По сто улазница за стајање за оба новогодишња концерта

Београдска филхармонија је спремна за највеселије наступе у години – 27. и 28. децембра приређује чувене новогодишње концерте (Коларац, 20 часова). Представља Лусеро Тену, виртуоза на кастањетама, легенду фламенка и миљеницу светског џет сета. Улазнице су распродате за само три дана, тако да ће Филхармонија за оба наступа увести по сто улазница за стајање, које ће бити у продаји сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.

Сењора Тена је прва је увела кастањете као солистички инструмент на сценама широм света, а наступала је у преко 60 земаља. Сарађивала је са највећим уметницима као што су Лорин Мазел, Мстислав Ростропович, Пласидо Доминго и многим другима, а њеном умећу на кастањетама су се дивили Марлон Брандо, Роналд Реган, Ава Гарднер, Марлен Дитрих, Грејс Кели и принц Реније од Монака, Роџер Мур, краљ Хусеин од Јордана, Хенри Кисинџер, Мухамед Али, Маја Плисецкаја… Листа је јако дугачка, а за Лусеро Тену мали је био и чувени Холивуд Боул.

Под диригентском палицом Оливера Дијаза, Београдска филхармонија ће календарску годину испратити уз репертоар састављен од хиспано плесова. Поред фламенка, публика ће уживати у разноликим латино ритмовима, као што су мамбо, танго, малагења, фанданго, маламбо.