06/01/21

Београдска филхармонија поклања најмлађој публици „Новогодишњу музичку бајку“ чија је онлајн премијера заказана за 7. јануар у 12 часова на Јутјуб каналу. Филхармоничарима се придружује и директор Иван Тасовац који као пијаниста има специјалну улогу у овој причи.

Ауторке музичке бајке су виолисткиња Тамара Маринковић-Томић и виолинисткиња Славица Перић, препознатљива лица едукативних програма Београдске филхармоније. Оне су и нараторке приче о Музикограду у коме се сакупљају специјалне музичке жеље и припремају поклони за сву децу света. Главни јунаци су Деда Мраз у тумачењу Ивана Тасовца, који треба ирваса Ђуру, односно Александра Салета Радуловића, да научи да свира клавир.

„Из ове наше блесаве филхармонијске кухиње, настала је прелепа прича о музици, љубави и другарству. Много смо се забављали док смо је стварали, надамо се да ће је волети и наши мали другари. Са жељом да им улепшамо празничну атосферу, поручујемо да једва чекамо да их видимо поново, гласне и насмејане у Београдској филхармонији“, рекао је директор Иван Тасовац.

У музичкој бајци малишани ће моћи да чују нумере Моцарта и Бетовена, али и пуно звучних ефеката које перкусиониста Сале Радуловић свира, буквално, на свему. Ту су прапорци, гонг, кравље звоно, козји нокти, шмиргла, чекић, овца која плаче, новине, селотејп, тријангл, сирена за бицикл. Поред тога што ће моћи да виде ове необичне инструменте и употребу њиховог звука, клинци ће причу из Музикограда доживети и уз цртеже које су Београдској филхармонији поклонили њени верни другари.