31/03/20

Легендарни меастро Зубин Мехта, велики пријатељ Београдске филхармоније и Србије, послао је видео поруку подршке која је објављена на Фејсбук профилу институције.

„Иван Тасовац, добар дан, како сте? Вама и свим мојим колегама из Београдске филхармоније шаљем најискреније и најтоплије поздраве. Свим срцем се надам да ће ово тешко време брзо проћи и да ћемо поново да стварамо музику заједно као увек“, рекао је славни маестро.

Зубин Мехта је приликом последњег доласка изразио жељу да се обележи 60 година од његовог првог наступа са Београдском филхармонијом, а датум тог гала концерта биће ускоро познат.

Мехта је осам пута предводио оркестар Београдске филхармоније, последњи пут као специјални гост првог концерта на отвореном 2017. Као велики пријателј Филхармоније, Зубин Мехта је увек спреман да подржи оркестар са којим је први пут наступио на самом почетку своје каријере и са којим је у новом миленијуму интензивирао везе. Један од највећих диригената данашњице радо се враћа у Београд, градећи пријателјство које одавно превазилази оквире музике и уметности.