16/05/18

Корејска пијанистичка звезда, Јорум Сон, наступа са Београдском филхармонијом под управом диригента Хауарда Грифитса, у петак 18. маја (Коларац, 20 часова). Публика ће имати јединствену прилику да чује ретко извођени Дворжаков Концерт за клавир и оркестар, поред „Подневне вештице“ истог композитора и Шубертове 3. симфоније.

Веома популарна међу интернационалним оркестрима, Јорум Сон редовно сарађује и са истакнутим диригентима попут Валерија Гергијева и Дмитрија Китајенка. Умеће корејске уметнице награђивано је и на чувеном конкурсу Чајковски, а поред тога што је хвали светска критика, узбудљивим наступима привлачи пажњу публике широм света. Пред београдском публиком извешће готово непознати Дворжаков клавирски концерт, што изазива велику радозналост и међу музичарима Београдске филхармоније који ово дело изводе први пут.

Програм почиње „Подневном вештицом” Дворжака у којој обоа “глуми” непослушно дете, а оркестар мајку која му прети причом о вештици. Дворжак је и један од композитора који се дивио Шубертовом стваралаштву, чија Симфонија бр. 3 крунише програм овог концерта Београдске филхармоније. Сто улазница за стајање могу се купити сат времена уочи почетка на благајни Коларца.