23/03/20

Ево шта је Београдска филхармонија припремила за своју публику

Након што је поклонила програме за најмлађе који се преслушани 33 000 пута путем дигиталне платформе, Београдска филхармонија најављује разноврсни садржај који се може свакодневно пратити на друштвеним мрежама као и на сајту институције. Публика се посебно позива да петком увече, уместо на Коларцу, слуша концерте оркестра – од куће!

„Да ми је пре само пар месеци неко рекао да ће прва асоцијација на Корону бити епидемија, а не музички знак за продужење паузе, ноте или макар пиво после концерта – не бих му веровао.

Ова Корона нас је раздвојила. О њој не могу рећи ништа изузев да ћемо је победити брже и са мање жртава ако будемо стриктно поштовали процедуре и беспоговорно слушали савете лекара. А они су јасно рекли – не излазите из својих домова. Али, замислите како би данас изгледала наша изолација да немамо интернет. Овако смо у могућности да вам, у мору квалитетних и доступних садржаја понудимо и оне због којих се музика слуша а Београдска филхармонија воли. То је наша мисија”, поручује Иван Тасовац.

Тако ће понедељком најпре наступати „Филхармоничари у изолацији“. У питању су блогови музичари из оркестра који ће делити своја искуства и савете како најбоље провести време које је пред нама. Уторком се филхармоничарима и публици обраћају гости оркестра, чувени диригенти и музичари чији су наступи били планирани, а спречени су да дођу због ситуације која је захватила цео свет. Среда је резервисана за аудио доживљај и слушање концерата Београдске филхармоније из архиве. Четвртак је дан за присећање на некадашње успехе и најдраже моменте из прошлости, а чувени филхармонијски петак публику неће оставити без концерата јер ће се омиљени наступи оркестра приказивати онлајн.

За дане викенда, планира се путовање кроз интересантне материјале других музичких кућа и незаобилазан музички хумор. Кроз садржаје које је креирала за своју публику, Београдска филхармонија јој поручује – Остани код куће и слушај музику.