30/09/20

Никад “гласнији” почетак камерне сезоне

Концертом Квартета тромбона у петак 2. октобра од 20 часова, почиње сезона камерне музике у Сали Београдске филхармоније. Ансамбл од четири моћна инструмента отвара низ концерата на којим ће се представљати филхармоничари окупљени у различите саставе.

За ефектан почетак камерне филхармонијске сезоне биће заслужни тромбонисти Стева Драгаш, Никола Миланов, Игор Ранковић, Тибор Балинт, а као специјални гост прикључује им се колега на туби Корнел Папишта. Окупљени у квартет, публици ће представити звук тромбона, и то у различитим стилским издањима – од барока до џеза.

“Настали смо у невреме, у време короне. Почели смо да свирамо за своју душу најпре као трио, а потом смо дошли до квартета. На концерту ће се чути дела која нама пријају да свирамо, од Бетовена, Бородина до Сероцког”, каже Игор Ранковић, бас тромбониста Београдске филхармоније већ готово четврт века. Он ће уједно бити домаћин концерта и публику водити кроз репертоар уз откривање занимљивости о овом инструменту.

На сајту Београдске филхармоније може се пронаћи комплетан месечни репертоар како оркерстарске, тако и камерне сезоне. Након тромбониста, током октобра публика ће моћи да чује оперске аранжмане за дувачки ансамбл, као и квартет фагота.