19/10/21

Концерт Београдске филхармоније води у Италију

 

Београдска филхармонија припрема италијански концертни мени за петак, 22. октобар на Коларцу од 20 ч. Концерт ће такође бити у знаку два дебија – диригента Данијела Смита и виолинисте Сергеја Догадина који наступају са Филхармонијом први пут. Улазнице су у продаји на билтераници Београдске филхармоније као и онлајн.

Сви којима недостају лепоте Италије уживаће у раскошном и популарном програму филхармонијског концерта у знаку италијанског музичког романтизма. На репертоару су оперске увертире Росинија и Вердија, Свилене лествице и Сицилијанско вечерње. А за крај концерта – сви путеви воде у Рим! Блиставе Римске пиније Оторина Респигија евоцираће Вечни град кроз препознатљиво дрвеће. Уз ово дело публика ће моћи да се “прошета” од баште Виле Боргезе, преко катакомби Кампање, брда Јаникулум и Апјиног пута, све до римског Капитола.

Чувени Концерт за виолину и оркестар финског композитора Јана Сибелијуса, представља “севернији” заокрет у односу на већину репертоара. Изводи га Сергеј Догадин, добитник Златне медалје на конкурсу Чајковски и један од најсјајнијих представника руске школе виолине, који гради каријеру широм Русије и света.

Диригент Данијел Смит, прави је избор за вођу музичког пропутовања кроз Италију. Иако пореклом из Аустралије, у Риму живи више од двадесет година. Веома брзо је стекао међународни углед након освајања прве награде, Златне диригентске палице и награде Избор оркестра на UNESCO-вом међународном диригентском такмичењу, а од 2017. је главни гостујући диригент Театра Карло Феличе у Италији.