11/04/16

Гудачки квартет Београдске филхармоније проширује мапу својих међународних гостовања која ће бити богатија за још једну дестинацију – гостовањем у Измиру, граду у Турској и луци на обали Егејског мора, у коме ће приредити два концерта. Захваљујући Министарству за културу и туризам Републике Турске, публика ће имати прилику да чује овај ансамбл 11. априла у Сали Фондације за културу, а наредног дана и на Конзерваторијуму у Измиру.

Квартет ће извести дела Дејана Деспића (Почасница Стевану Мокрањцу), Волфганга Амадеуса Моцарта (Гудачки квартет КВ 421, д-мол) и Мориса Равела (Гудачки квартет Ф-дур). Музичари Београдске филхармоније Јелена Драгнић (И виолина), Владан Лончар (ИИ виолина), Борис Брезовац (виола) и Александар Латковић (виолончело) основали су Гудачки квартет у оквиру матичног оркестра 2011. године.

У своје најскорије успехе Гудачки квартет убраја концерте на сценама као што су Манарат Ал Садијат у оквиру фестивала “Абу Даби Класикс”, отварање концертне сезоне “Камерна музика у пустињи” у комплексу Каср Ал Сараб у оази Лива у Уједињеним Арапским Емиратима, прво гостовање у Кини у концертној сали у Тјанџину, као и концерт у Културном центру Србије у Паризу. У сарадњи са кларинетистом Огњеном Поповићем, снимили су свој први компакт-диск са делима Бетовена и Брамса, у издању Београдске филхармоније.