28/03/18

У Београдској филхармонији почели су концерти намењени школарцима, за које ће оркестар свирати од 22 – 30. марта, радним данима од 10 и 12ч (Сала БГФ). Програм „Здраво, ми смо оркестар“ воде две филхармоничарке – виолисткиња Тамара Маринковић-Томић и виолинисткиња Славица Перић.

За овај циклус концерата за децу, Београдска филхармонија је припремила нешто сасвим другачије. Музичари неће само свирати, они ће се деци представити и упознати их са сваким инструментом из оркестра. У томе их воде колегинице Тамара и Славица, као уигран тандем који сваког месеца дочекује децу на отвореним филхармонијским пробама, када малишани долазе на дружење са музичарима.

Кроз музику, разговор и забаву деца улазе у свет филхармонијског оркестра, који овом приликом предводи једна дама – Оливера Секулић Барац. А они који најпажљивије буду пратили програм, добиће шансу и да диригују Београдском филхармонијом.

За дечје концерте Београдске филхармоније влада огромно интересовање, а поред деце из београдских општина, очекују се млађи школарци из Аранђеловца, Омољице, Ковина, Старе Пазове, и Панчева. Годишње преко 7000 деце посети Филхармонију који су до сада слушали бројне програме међу којима „Хари Потер и камен мудрости“, „Крцко Орашчић“, „Пећа и Вук“, „Карневал животиња“, „Путовања Миша Мије“, итд.