25/06/18

 

Београдска филхармонија је оборила сопствени рекорд јер је на свом другом концерту на отвореном окупила више од 35 000 људи. У новобеоградском блоку 13, на месту где се планира изградња нове зграде Београдске филхармоније, био је приређен најмасовнији музички пикник до сада.

ХД Одисеја, Фото: С. Стевановић

Према процени ФТО (физичко-техничког обезбеђења) догађају је укупно присуствовало између 35 и 40 000 људи у непосредној зони скупа уз ограду. Имајући у виду велико интересовање публике на прошлом концерту Београдске филхармоније на истој локацији, у сарадњи са градским службама простор у којем се концерт одржава повећан је за 30 процената. Иако је корисна површина за прихват гостију ове године износила чак 50 000 квадратних метара, то и даље није било довољно за све који су желели да чују Београдску филхармонију па је неколико хиљада људи било уз ограду и потпуно испунило Булевар Николе Тесле.

Музички пикник, Фото: С. Стевановић

„Синоћ се десило нешто немогуће, а то је да смо успели да превазиђемо догађај од прошле године за који сам мислио да је непоновљив. Сада је тренутак да се пре свега захвалим нашем шефу-диригенту Габријелу Фелцу и свим музичарима који су били на сцени, и са великом пажњом и посвећеношћу спремали овај концерт и дали свој максимум. Желим да се захвалим свим колегама из продукција које нису спавале данима да би успели да направимо овако велики догађај и свим градским службама које су биле сјајни партнери и ове године. И желим да се захвалим нашој публици из целе Србије што је слушала своју Филхармонију у онаквој тишини, а наградила је као на рок концерту. Хвала свима и видимо се следећег јуна“, рекао је Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.

„ХД Одисеја“ Београдске филхармоније у недељу увече је подигла публику на ноге која је овацијама поздравила 105 музичара и њиховог шефа-диригента Габријела Фелца. Они су на бис поклонили популарну Дворжакову мелодију, а Фелц се од публике опростио дирљивим речима „Ово је ваш град, ваш оркестар. Београдска филхармонија!“