10/01/22

Београдска филхармонија је спремна за друго полувреме своје концертне сезоне коју наставља у петак 14. јануара на Коларцу, од 20 часова. Филхармонија представља шпанског диригента Џаумеа Сантоњу заједно са пијанистичком звездом Андрејом Коробејниковим, а на програму су дела Рахмањинова, Шостаковича и Сибелијуса.

Након празничне паузе током које је приредила активности попут популарног новогодишњег изазова уз позив на кућно музицирање и Јутјуб премијере програма за децу, Београдска филхармонија наставља концертну сезону петком увече на Коларцу. Свеж почетак резервисан је за представљање нових звезди попут младог и перспективног диригента Џаумеа Сантоње. Некадашњи перкусиониста, данас је тражено диригентско име, а са Београдском филхармонијом изводи репертоар који отвара „Острво смрти“ Рахмањинова, а затвара Прва симфонија Сибелијуса.

Централно место програма припада пијанисти блиставе каријере, Андреју Коробејникову, једном од водећих уметника данашњице познатом по необичним интерпретацијама. Јединствени осећај за инструмент и бравурозно техничко мајсторство показаће у ведром Концерту бр. 2 за клавир и оркестар, Шостаковича. Пијаниста импресивне биографије и широких интересовања, редовно сарађује са највећим диригентским именима уз дугачку листу прворазредних свестких оркестара на коју се уписује и Београдска филхармонија.

Улазнице за концерт су у продаји на филхармонијској билетарници као и онлине, а од недавно је уведена новина у вези са продајом карата за концерте на месечном нивоу које су сада доступне од последњег понедељка у месецу за онај наредни.