01/09/17

Београдска филхармонија снима музику за филм о Нурејеву

Београдској филхармонији је припала част да снима музику за филм славног британског глумца и редитеља Рејфа Фајнса о Рудолфу Нурејеву. Фајнс је присуствовао првом дану снимања што је изазвало одушевљење у оркестру. Чувени глумац је изразио захвалност Београдској филхармонији што учествује у овако важном пројекту на којем ради већ дуже време.
“Београдска филхармонија се, три године после свог првог наступа у Карнеги холу, враћа на америчко тржиште и то, заједно са Рејфом Фајнсом, право у Холивуд. Звучи филмски, признаћете. Велико ми је задовоЉство, не само зато што смо део овако престижне међународне продукције, коју смо договорили током великог јунског концерта на отвореном, већ и зато што видим како пореске олакшице за филмске продуценте, које је Влада усвојила у време док сам био министар културе и информисања, увелико дају резултате па тако Србија постаје све пожеЉнија филмска дестинација”, рекао је Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.
За филм о животној причи највећег балетана свих времена, Београдска филхармонија изводи музику из чувених балета Чајковског, Прокофјева и Минкуса у аранжманима Ијана Ешкерија, под диригентском палицом Ендија Брауна, музичког директора Лондонског Метрополитен оркестра.