05/04/18

Нова сезона Београдске филхармоније 18/19 носи назив Битије људско.  Људска егзистенција биће у средишту најразличитијих музичких интерпретација са свим оним што покреће сваког човека – Љубав, грех, духовност, слобода и снага ума. Да ли могу сва душевна стања људског бивствовања да се представе нотама? Чуће се на 25 концерата подељених у пет тематских циклуса: Ашиковање, Извиискра, Мракобес, Узвишеније, Мудрословље. Данас, када је све теже бити човек, идеја филхармонијске сезоне је да кроз потрагу за архетипом, подсети на основне људске вредности. Отуда и заборављене српске речи различитог порекла које служе као наслови циклуса и целе сезоне. Исто тако, ови архаични називи данас звуче забавно и имају призвук авантуре, на исти начин на који је састављен сваки појединачни концерт у сезони.

Шеф-диригент Габријел Фелц из сезоне 18/19 посебно издваја концертна извођења две опере  и обећава да ће то бити изузетне вечери оркестра са интернационалном певачком елитом, која ће због тога радо доћи у Београд. Листа светски познатих солиста и гостујућих диригената је такође дуга – Николај Лугански, Андреас Отензамер, Сергеј Крилов, Алина Погосткина, Кристијан Полтера, Михаил Јуровски, Хауард Грифитс, Александар Ведерников…

У већ стандардној форми од пет циклуса са по пет концерата, Београдска филхармонија приказује остварења која чине неизоставни део репертоара сваког оркестра. Уз то, за оне који прате светске трендове у класичној музици, праву ексклузиву представЉаће композиције новијег датума које су тренутно актуелне у светским оквирима.

Из мноштва активности које се планирају и у предстојећој сезони, издвајају се дечји програми којима се прикЉучују и једна новина – концерти за бебе, треће издање оркестарске академије – Филхадемија и друга сезона Музичких разговора са Габријелом Фелцом.

Надамо се да ће сви они који су већ заволели Филхармонију или то тек планирају да ураде, у нашим програмима пронаћи нешто што ће их опустити, испунити, едуковати, узбудити, шокирати, збунити или умирити. Јер, управо сва ова осећања, која музика у великој мери може да пробуди или подстакне, чине битије Људско.

 

Комплетан репертоар можете погледати ОВДЕ.

Услови продаје можете погледати ОВДЕ.