15/11/21

Микс џеза и класике на филхармонијском концерту

Шеф-диригент Габријел Фелц поново је пред Београдском филхармонијом у петак, 19. новембра на Коларцу, од 20ч. Програм је у знаку необичне комбинације џеза и класике, а публика ће имати прилику поново да чује пијанисткињу Анику Тројтлер.

Једна од најперспективнијих пијанисткиња млађе генерације, Аника Тројтлер, по трећи пут наступа са Београдском филхармонијом. Њени претходни доласци били су везани за непредвиђене околности будући да је Аника херојски “ускакала” у термине уметника, спречених да наступе у ранијим филхармонијским сезонама. Пијанисткиња је оставила изузетан утисак како код публике тако и код филхармоничара, а након Клавирских концерата Кларе Шуман и Моцарта, овога пута изводи монументални Брамсов Концерт број 2.

Колико је Филхармонија фуриозна, музичари ће показати у извођењу дела швајцарског композитора Ролфа Либермана, под називом “Фуриозо”. Иако премијерно изведено пре више од седам деценија, овај микс џеза и класичне форме још увек представља екстраваганцију и праву послатицу за љубитеље модернијег и ритмичног звука.

Наступ шефа-диригента Габријела Фелца и Београдске филхармоније, крунише Штраусова маестрална симфонијска поема Смрт и преображење, у којој композитор музиком ефектно дочарава драму последње човекове битке, смрт и спасење душе. Улазнице за концерт су у продаји од понедељка 15. новембра на филхармонијској билетарници као и онлајн.