24/12/18

Бесплатне улазнице за концерте за бебе које Београдска филхармонија организује 9 и 10. јануара, подељене су за мање од 20 минута. За бебеће концерте владало је велико интересовање још од септембра када су организовани по први пут, тако да се ред за преузимање ограниченог броја улазница формирао већ у 7 сати. Добре вести за све који нису успели да дођу до улазнице је да ће Филхармонија организовати нови низ концерата 12. и 13. фебруара 2019. године, а улазнице ће се преузимати од 4. фебруара.

Тако су први филхармонијски концерти у 2019. години намењени бебама узраста до две године. Заједно са диригентом Александром Којићем, оркестар поново изводи Симфонију успаванки у Сали Београдске филхармоније која се претвара у веселу музичку играоницу. На концертима у трајању од око пола сата, у четири термина, филхармоничари ће увести бебе у чаробни свет музике кроз најлепше дечје успаванке на свету, специјално аранжиране за оркестар.

Након великог успеха првих концерата за бебе у септембру, Филхармонија једном месечно приређује бебеће концерте и у Галерији Матице српске у Новом Саду, где представља различите музичке саставе, сваке прве суботе у месецу. На овај начин, Филхармонија едукује децу свих узраста јер су њени концерти за децу предшколског и школског узраста, једни од најпопуларнијих и најтраженијих програма.