Languages

Томас Мор

Томас Мор је студирао на Музичкој академији у Либеку, где је стекао диплому са највишим оценама. Као студент, био је лауреат многих такмичења.

 

После ангажмана у Бремену и Манхајму, придружио се Бонској опери, где је сарађивао са познатим режисерима и продуцентима. Наступао је у главним баритонским улогама, као што су: Силвио, Алберт, Луна, Леско и Жермон, Ајзенштајн, Отац у Ивици и Марици, Гроф Алмавива и Папагено. Био је солиста у Орфовој Кармини бурани, Брамсовом Немачком реквијему и Бритновом Ратном реквијему.

 

Од 1997. године Томас Мор ради као слободни уметник и пева на многим светским премијерним концертима и оперским дворанама, укључујуćи Баварску државну оперу из Минхена, Оперу из Цириха, Земперопер из Дрездена. Радио је са познатим диригентима као што су Кент Нагано, Николаус Арнонкур, Герд Албрехт, Лорин Мазел, Леонард Слаткин, Антонио Папано, Кристоф вон Донањи, Рафаел Фрибек де Бургос, Бернард Кле, Сер Џорџ Шолти и Зубин Мехта. После свог дебија са Филхармонијом из Лос Анђелеса 2000. године, позван је да пева са Немачком камерном филхармонијом из Бремена, Симфонијским оркестром Баварског радија, Бостонским симфонијским оркестром и на фестивалу Тенглвуд.

 

Пре неколико година Томас Мор је променио фах гласа и прешао из баритона у врсту драмског тенора познат као хелдентенор (херојски тенор).

 

Током сезоне 2005/6. имао је врло успешне наступе као Идоменео и Зигмунд у Прстену Нибелунга и први велики деби као Парсифал у Ерфурту. Мор је остварио велики успех у новом фаху и певао је, између осталог, у улогама службеника у Хиндемитовом  Кардилаку у Семперопер из Дресдена и Макса у новој продукцији Чаробног стрелца у Келну и Сен Галену.

 

Током последњих сезона Томас Мор наступао је са опером из Лајпцига у Парсифалу (Парсифал), Сумраку богова  (Зигфрид), Рајнском злату  (Логе), затим у улози Макса у новој продукцији Чаробног стрелца, са опером из Кемница, као и у Парсифалу (Парсифал). Томас Мор је дебитовао као Зигфрид у истоименој опери у Миндену 2017, а у 2018. години наступио је као тенор у Миндену у свакој опери из целог циклуса Прстена.

 

Његова концертна активност укључује солистичке деонице из Малеровог циклуса Песме земље, Бетовенову Девету симфонију, Елгаров Геронтијев сан, Шенбергове Песме из Гуреа, Брухове Лорелај и др.

 

Од 2002. године предаје певање на Академији уметности у Бремену.