Languages

Мари-Анж Гучи

(Она је) ПРАВИ ДИЈАМАНТ. Сваки аспект њеног талента пркоси њеном узрасту: пијанисткиња Мари-Анж Гучи је прави драгуљ чија се виртуозност римује са музикалношћу и инвентивношћу […] Свако дело на програму је интерпретирано са визионарском снагом […] Много више од перспективног талента: остварена уметница. – магазин Класика

Током сезоне 2022/23, Мари-Анж Гучи је наступала са НХК Симфонијским оркестром под диригентском палицом Пава Јарвија у Сунтори холу, са Сиднејским симфонијским оркестром и Михаилом Гертсом у Сиднејској опери, Националним симфонијским оркестром италијанске радио-телевизије и Петром Попелком, са Моцартеум оркестром из Салцбурга под вођством Хауарда Грифитса, Симфонијским оркестром из Борнмута под Габором Калијем, базелским Камерним оркестром под диригентском палицом Умберта Бенедетија Микеланђелија, Националним оркестром Капитола из Тулуза под вођством Роберта Тревиноа, белгијском Националним оркестром под Џејмсом Федеком, паришким Камерним оркестром у Позоришту Јелисејских поља; са реситалима наступала је у Театро Ла Фениче у Венецији, Аудиториуму Француског радија у Паризу, Аудиториуму у Лиону, на фестивалу у Луцерну, Међународном фестивалу у Бергену и у Опери у Ослу.

Од најзначајнијих догађаја током последње две сезоне издвајају се наступи Мари-Анж Гучи на позив великих оркестара попут Паришког оркестра, Концертхаус оркестра из Берлина, Симфонијског оркестра Би-Би-Сија у Барбикан холу, Тонкинстлер оркестра за њен деби у Музикферајну, Камерног оркестра из Базела у Тонхале у Цириху, Данског националног симфонијског оркестра, Симфонијског оркестра из Барселоне, Симфонијског оркестра Фландрије на турнеји, Националног оркестра из Лиона, паришког Камерног оркестра, Националног оркестра Д’Ил-д-Франс, као и Националних оркестара Лила, Бордоа и Поа, сарађујући са диригентима као што су Фабио Луизи, Николај Шепс-Знајдер, Далија Стасевска, Пјер Блуз, Кристина Поска, Табита Берглунд и Кејс Скаљоне.

Позивана је на престижне међународне фестивале и серијале као што су Равинија фестивал у Чикагу, Бетовенфест у Бону, Музикмесе у Франкфурту, Мењухин фестивал у Гштату, Клавирски фестивал у Лиону, Међународни клавирски институт и фестивал у Њујорку и Фестивал Музик’3 у Бриселу. У Француској је наступала на Међународном клавирском фестивалу Ла Рок Д’Антерона, Ла Фол Журне у Нанту (као и у Токију и Јекатеринбургу), Фестивалу Радија Француске у Монпељеу, Фестивалу Ла Гранж д’ Меле, Шопеновом фестивалу у Багателу, фестивалу Дух клавира у Бордоу и Шопеновом фестивалу у Ноану у Француској.

Њен опсежан репертоар обухвата барок, класицизам, романтизам и савремену музику. Страствено посвећена музици нашег времена, блиско је сарађивала са композиторима као што су Тијери Ескеш, Бруно Мантовани, Грасјан Финзи, Паскал Заваро и Карол Бефа при припреми интерпретација њихових дела.

Мари-Анж је привукла пажњу јавности 2018. године издањем свог првог ЦД-а, У огледалу, за Мирар издавачку кућу. Албум је садржао клавирска дела композитора који су најпознатији као оргуљаши и импровизатори – Франка, Ј.С. Баха, Сен-Санса и Тијерија Ескеша. Албум је добио престижну Шок д’ Класика награду за 2018. годину уз позитивне критике у јавности.

Мари-Анж Гучи је примљена на Париски конзерваторијум у класи Николаса Анђелића са 13 година. Провела је годину дана студирајући оркестарско дириговање на Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу, а докторске студије из музике наставила је на Универзитету у Њујорку.