Languages

Мари-Анж Гучи

(Она је) ПРАВИ ДИЈАМАНТ. Сваки аспект њеног талента пркоси њеном узрасту: пијанисткиња Мари-Анж Гучи је прави драгуљ чија се виртуозност римује са музикалношћу и инвентивношћу […] Свако дело на програму је интерпретирано са визионарском снагом […] Много више од перспективног талента: остварена уметница. – магазин Класика

У сезони 2023/24, Гучи ће наступати као стални уметник са Базелским симфонијским оркестром, где ће изводити под диригентским палицама Ајвора Болтона и Мирге Гражините-Тиле. Такође ће имати и свој деби у Сједињеним Америчким Државама са симфонијским оркестрима из Јуте и Сент Луиса, а потом и са Симфонијским оркестром Макаа и Окландском филхармонијом. Након тога, поново се враћа Националном симфонијском оркестру италијанског радија и телевизије под вођством Кшиштофа Урбањског и Националном оркестру из Лиона са Николајем Знајдером. Такође ће одржати своје прве реситале у престижној сали Концертгебау и на Рурском клавирском фестивалу.

Од најзначајнијих догађаја током претходне две сезоне, издвајају се наступи Мари-Анж Гучи са NHK Симфонијским оркестром, Моцартеум оркестром из Салцбурга, Оркестром Париза, Концертхаус оркестром из Берлина, Би-Би-Си-јевим симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром из Бурнмута, са Сиднејским симфонијским оркестром, Тонкистер оркестром, Данским националним симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром из Барселоне, Белгијским националним оркестром, Симфонијским оркестром Вландерен, Националним оркестром Капитола из Тулуза, Националним оркестром Лиона, Камерним оркестром из Париза, Националним оркестром Ил-д-Франс, такође и националним оркестрима Лила, Бордоа и Поа, сарађујући са првокласним диригентима као што су Парво Јарви, Фабио Луизи, Петр Попелка, Далија Стасевска, Пјер Блуз, Кристиина Поска, Табита Берглунд, Роберт Тревино, Николај Шепс-Знајдер и Кејс Скаљоне.

Позивана је на престижне међународне фестивале и дворане као што су аудиторијуми Француског радија у Паризу и у Лиону, Опера у Ослу, Бетовенфест у Бону, Музикмесе у Франкфурту, Мењухин Фестивал у Гштату, Клавирски фестивал у Лиону, Међународни клавирски институт и фестивал у Њујорку и Фестивал Музик’3 у Бриселу, као и Међународни фестивал у Бергену. У Француској је наступала на Међународном клавирском фестивалу Ла Рок Д’Антерона, Ла Фол Журне у Нанту (такође и у Токију и Екатеринбургу), Фестивалу Радија Француске у Монпељеу, Фестивалу Ла Гранж д Меле, Шопеновом фестивалу у Багателу, фестивалу Дух клавира у Бордоу и Шопеновом фестивалу у Ноану у Француској.

Њен опсежан репертоар обухвата барок, класицизам, романтизам и савремену музику. Страствено посвећена музици нашег времена, блиско је сарађивала са композиторима као што су Тијери Ескеш, Бруно Мантовани, Грасјан Финзи, Паскал Заваро и Карол Бефа при припреми интерпретација њихових дела.

Мари-Анж је привукла пажњу јавности 2018. године издањем свог првог ЦД-а, У огледалу, за Мирар издавачку кућу. Албум је садржао клавирска дела композитора који су најпознатији као оргуљаши и импровизатори – Франк, Ј.С. Бах, Сен-Санс и Тијери Ескеш. Албум је добио престижну Шок д Класика награду за 2018. годину уз позитивне критике у јавности.

Мари-Анж Гучи је примљена на Париски конзерваторијум у класи Дениса Паскала са 13 година. Свира оргуље и виолончело, а провела је и годину дана студирајући оркестарско дириговање на Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу.