Languages

Ги Ешед

Израелски флаутиста Ги Ешед први је флаутиста Израелске филхармоније, под музичком управом Лахава Шанија.

 

Исту позицију имао је док је био члан Мађо Музикале Фјорентино (Опера у Фиренци), такође под управом Зубина Мехте, затим Берлинске државне капеле са Данијелом Баренбојмом, Симфонијским оркестром Шведског радија под вођством Данијела Хардинга и Камератом из Манчестера под управом Дагласа Бојда. Поред тога, од 2001. године налази се на месту првог флаутисте Западноисточног Диван оркестра под управом Данијела Баренбојма.

 

Као веома тражени оркестарски музичар, Ги се појављивао као гостујући соло флаутиста са оркестрима као што су Симфонијски оркестар Баварског радија, Филхармонија из Лос Анђелеса, Камерни оркестар Малер, Лондонска филхармонија, Бамбершки симфонијски оркестар, Ротердамска филхармонија и оркестар миланске Скале.

 

Као солиста, Ги Ешед се појавио на престижним фестивалима у Салцбургу и Луцерну са Западноисточним Диван оркестром под вођством Данијела Баренбојма и Пјера Булеза, као и у Италији, Немачкој, Великој Британији, Мађарској и родном Израелу са оркестрима као што су Израелски камерни оркестар, Камерата из Манчестера, Израелска Камерата из Јерусалима, Еквадорски национални оркестар, Берлински камерни солисти, Берлин Хоф Мусик, Солисти из Тел-Авива и Камерна филхармонија Амаде, у сарадњи са Тревором Пиноком, Николасом Кремером, Хаимеом Мартином, Фридером Обстфелдом и Кољом Блахером.

 

Ги је посвећени камерни музичар и осим свирања и снимања у својству оснивача Ансамбла 360, редован је учесник Јерусалимског међународног фестивала камерне музике и учествовао је на разним фестивалима камерне музике као што су Бетовенфест Бон и Валс Фестивал.

 

Наступао је у престижним циклусима камерне музике као што су Вигмор Хол, Пари Сите де ла Музик, Берлински Концертхаус, Париски Лувр, Тонхале у Диселдорфу и Филхармонија из Есена са партнерима као што су Данијел Баренбојм, Кирил Герштајн, Елена Башкирова, Франс Хелмерсон, Клаус Тунеман, Мари Луиз Нојнекер, Карл-Хајнц Штефенс, Гари Хофман, Паскал Морагес, Алек Клајн, Гај Бронштајн, Антје Вајтхас, Солисти Берлинске филхармоније и други.

 

Неколико пута је снимао за израелски радио, емачки радио, ББЦ, шведски радио и снимио је четири ЦД-а са делима Моцарта, Шпора, Бетовена и Пуленка за музичке продукције АСВ и Нимбус.

 

Ги је био редован добитник стипендије Америчко-израелске фондације и освојио је специјалну стипендију за изузетност Фондације Топфер из Хамбурга.

 

Дипломирао је са одличним успехом на Рубиновој музичкој академији Универзитета у Тел-Авиву, на Високој школи за музику Ханс-Ајзлер у Берлину и на Високој школи за музику и позориште у Хамбургу. Међу његовим учитељима били су Лиор Еитан, Јоси Арнхајм, Мордекаи Рехтман, проф. Жак Зун и проф. Моше Епштајн.

 

Када је имао 21 годину, након завршетка трогодишњег служења у израелској војсци као главни флаутиста Оркестра ваздушних снага, Ги је именован за главног флаутисту Симфонијског оркестра Северног Израела у Хаифи, где је свирао између 2000-2002. године.