Languages

Давид Герије

Давид Герије је рођен 1984. године, а трубу је почео да свира са седам година. Студирао је на Високом националном музичком конзерваторијуму у Лиону у класи Пјера Дитоа. Од октобра 1998. године студирао је и барокну трубу у класи Жан-Франсоа Мадефа.

 

Давид Герије је учестовао у бројним летњим турнејама са Омладинским оркестром ЕУ под управом сер Колина Дејвиса и Бернарда Хајтинка 1999. године, и под управом Владимира Ашкеназија 2000. године, као и на трећем издању Музичке академије 20. века са диригентима Пјером Булезом и Дејвидом Робертсоном у јулу 1999. године. Као солиста, Давид сарађује са оркестрима и свира реситале са клавиром или оргуљама, као и концерте камерне музике. Забележио је огроман успех на фестивалу Фол Журне у Нанту, Фестивалу у Салон де Провансу са Полом Мејером и Емануелом Пајијем, фестивалима у Дивону и Овер сир Оазу, као и са Националним оркестром из Бордоа под управом Ханса Графа. У јануару 2002. године је сарађивао са Националним оркестром Капитола из Тулуза, као и у Паризу са Оркестром Колон. На фестивалу у Ла Рок д’Антерону је учествовао 2003. године, а 2004. је ишао на турнеју по Јапану и САД.

 

Герије је добитник бројних награда: 1. награде у Маркнојкирхену, у Порчији, на такмичењима Филис Џоунс и ARD. Био је финалиста на Евровизијском такмичењу младих музичара, добитник је награде AFAA на такмичењу MIDEM и освојио је YCAA у Њујорку, а затим и награду Victoire de la Musique 2007. за Солисту године. Давид Герије је први соло хорниста Француског националног оркестра и ради као професор хорне на Високом националном музичком конзерваторијуму у Лиону.