Languages

Татјана Мазуренко

Татјана Мазуренко једна је од водећих виолисткиња нашег времена. Њен препознатљив стил произилази из њеног изражајног начина свирања, велике харизме и очаравајуће сценске појаве. Поред познатих концерата за виолу Волтона, Бартока и Хиндемита, њен концертни репертоар укључује и савремена класична дела композитора као што су Шнитке, Губајдулина и Канчели, као и ретко извођени концерти за виолу Хартмана и Бартела, што указује на један од главних циљева у њеној музичкој каријери – развој виоле као соло инструмента.

 

Неколико њених ЦД издања (на пример концерт К. А. Хартмана и концерти за виолу британских композитора Волтона, Бимиша и Бритна) добило је награде немачких критичара и међународне награде као што су Supersonic Award (Луксембург) и Diapason decouverte (Француска).

 

Татјана Мазуренко се тренутно више бави историјском извођачком праксом у својим ЦД снимцима, не само у контексту барокне музике, већ и у контексту романтичарског репертоара 19. века. Инспирисана концептима Џеспера Кристенсена, посветила се интерпретативним аспектима ове музике, укључујући проучавање историјских докумената.Bottom of Form