Languages

Даница Максимовић

Уредник програма

 

Рођена у Београду 1976. године. Завршила је нижу музичку школу Станислав Бинички, као и средњу музичку школу Стеван Мокрањац. Паралелно са тим је похађала природно-математички смер Треће београдске гимназије. Дипломирала је на одсеку за музикологију Факултета музичке уметности у Београду. Током школовања бавила се педагошким радом и радила као музички сарадник на ТВ и радио станицама.

 

Певала је у хору Београдски мадригалисти (1993-1998), као и Академском хору Колегијум музикум (1999-2004), са којим је наступала на реномираним фестивалима и у познатим концертним дворанама широм света. За то време, у хору Колегијум музикум је била ангажована на пословима организације и реализације наступа у земљи и иностранству.

 

Од 2002-2004. године Даница Максимовић је радила на месту организатора у Музичкој омладини Србије (Jeunesses Musicales), као и извршног секретара Међународног такмичења Музичке омладине. Од 2004. године је запослена у Београдској филхармонији на месту уредника програма, где се бави осмишљавањем и планирањем концертних сезона ове установе – абонманских концерата, циклуса камерних, дечјих и ванредних концерата, као и концертних турнеја. Такође, ангажована је као аутор и уредник свих штампаних издања Београдске филхармоније. Tоком више од петнаест година рада у Београдској филхармонији, аутор је великог броја стручних текстова за програмске књижице концерата.

 

Била је лектор, рецензент и уредник штампаних издања Београдске филхармоније – књиге посвећене концертном циклусу Омаж Хансу Сваровском (2005), аутобиографије Оскара Данона Ритмови немира (2006) и аутобиографије Зубина Мехте Партитура мог живота (2010), као и књиге за децу Дечак с виолином (2015).
Била је члан Управног одбора Народног позоришта у Београду (2013-2016).

 

Контакт информације:

 

danica@bgf.co.rs

 

011 2623 156