31/01/22

Улазнице за догађај сезоне Београдске филхармоније, наступ са Немањом Радуловићем, распродате су за пола сата, а преко онлајн система за мање од 4 минута. Огромно интересовање било је очекивано, па се пред Београдском филхармонијом формирао ред од више стотина метара, а први су пристигли пре 7 ујутро.

Немања Радуловић, миљеник целог света, наступиће са Београдском филхармонијом 4. фебруара на Коларцу, под управом диригента Данијела Рајскина. Извођење једног од најчувенијих дела свих времена, Концерта за виолину и оркестар Чајковског, биће тачка поновног сусрета Радуловића и Рајскина. Стални гостујући диригент Београдске филхармоније предводио је незаборавни наступ Немање са Филхармонијом на Коларцу 2016. године након чега је уследило заједничко гостовање у Москви, у чувеној Сали Чајковски поводом отварања концертне сезоне Московског симфонијског друштва.

Сви концерти са Немањом Радуловићем су догађаји које Београдска филхармонија дуго памти. Прошле године су заједно наступали на Бемусу када је Немања изводио Виолински концерт Прокофјева. Београдском и московском наступу из 2016. године и извођењу Хачатуријановог концертантног дела, претходило је извођење Бруховог Концерта број 1, под управом диригента Еиђија Оуеа.