12/05/23

У 2023. години, Београдска филхармонија обележава век свог постојања. Током првих сто година, оркестар је у својој бурној историји прошао кроз многе успоне и падове: од скромних почетака када је група музичких ентузијаста на челу са Стеваном Христићем одржала први филхармонијски концерт, па до грандиозног ансамбла светске класе и најуспешније институције културе у земљи и региону. У других сто година улазимо са надом у боље сутра, на корак до наше нове куће, дворане Београдске филхармоније, на чијој се изградњи у блоку 13 на Новом Београду, интензивно ради захваљујући визији, животном и професионалном сну Ивана Тасовца. Позивамо вас да концертима заједно прославимо наш улазак у други век, чврсто вођени палицом вољеног шефа-диригента Габријелом Фелцом.

У нови век улазимо са старим пријатељима попут Немање Радуловића, Сергеја Крилова, Данијела Милера Шота, Алексеја Володина, Кијана Солтанија, Маје Богдановић али сусрећемо нове – Дениса Кожукина, Данијела Роуланда, Ану Федорову, Џенибу Кане Мејсон. Велики диригентски пријатељи попут Уроша Лајовца, Кристијана Мандеала, Хауарда Грифитса, Данијела Рајскина и Џона Акселрода су поново са нама, али ту су и Станислав Кочановски, Валентин Урјупин, Мориц Гнан…

Увек ослоњени на наше снаге попут Мирослава Павловића, Ксанију Милошевић, Мирјану Нешковић, Николу Ћирића, Бориса Брезовца, Гудачки квартет Београдске филхармоније и Сању Ромић, кроз целу сезону осврнућемо се на прошлост, живети у садашњости и гледати у будућност, али срце увек остављамо на терену. Јер, Филхармонија је заувек.

Продаја комплета за досадашње претплатнике почиње од 22. маја до 2. јуна на благајни Београдске филхармоније. Нови претплатници који желе да нам се прикључе на свих 25 концерата током сезоне, комплете могу обезбедити од 5. до 9. јуна на филхармонијској благајни као и онлајн. Могућност креирања свог циклуса од пет или више концерата по повољнијим условима биће од 12. јуна на благајни и онлајн, а појединчане улазнице ће бити у продаји од 4. септембра.