29/06/19

Концерт на отвореном Београдске филхармоније заказан за 30. јун на Ушћу се одлаже, и то из безбедносних разлога. Због обилне кише која је пала у четвртак увече и натопила земљиште, процена свих релевантних служби за процену безбедности је да терен није сигуран за публику и да носи бину која тежи више десетина тона.

„Уместо Дизнијеве Фантазије уживо, једина могућа опција би била да организујемо рвање Мини Маус и Снежане у блату до колена. Шалу на страну, ово је једна од најтежих одлука коју смо морали да донесемо. И поред велике жеље не само 105 музичара, шефа-диригента Габријела Фелца и продукције Београдске филхармоније, већ и бројне публике која се мери у десетинама хиљада и која је жељно очекивала овај догађај, и најмањи ризик у вези са безбедношћу концерта, довољан је да будемо максимално одговорни и пронађемо нов термин за наш Трећи концерт на отвореном“, рекао је Иван Тасовац.

Београдска филхармонија је најавила извођење Дизнијеве Фантазије уживо за 23. јун и одложила концерт због црвеног метео аларма и временских непогода, али је успела да целокупну продукцију помери за 30. јун. Међутим, олуја која је задесила Београд у четвртак увече (27. јун 2019.) током које је пало 27 литара кише по квадратном метру, направила је нови низ неприлика због којих ће Филхармонија потражити нови датум за концерт на отвореном, а који ће бити накнадно објављен.