31/12/21

Београдска филхармонија позива публику на нови новогодишњи изазов који је припремила заједно са перкусионистом Александром Радуловићем. Након што је на прошлогодишњем филхармонијском изазову публику позвала да диригује оркестром, на почетку 2022. године, Београдска филхармонија предлаже нову креативну забаву.

Филхармонијска звезда и доказани шоумен, перкусиониста Александар Сале Радуловић је заједно са својом породицом од кућних предмета направио музичке инструменте и одсвирао композицију „Шећерна вила“ из балета „Крцко Орашчић“, Чајковског. Урнебесни видео у коме Сале објашњава како може да се свира на теглама биће објављен 1. јануара 2022. на друштвеним мрежама Филхармоније, а публика се позива да од кућних предмета направи музичке инструменте и искористи их за маштовито свирање било којих мелодија. Добродошли су и кућни љубимци.

Филхармонија позива да се окупе породице, друштва, екипе, кућни љубимци и да се весело музицира на свему што постоји у кући. Хоризонталне видео материјале треба послати на адресу izazov@bgf.co.rs до 10. јануара! Најкреативнији, најсмешнији, најблесавији радови биће награђени бројним изненађењима које спрема Београдска филхармонија.

Погледајте новогодишњи изазов на следећем линку.