Languages

Сања Ромић, прва обоа

Члан од марта 2011.

 

Посебно сам поносна на своју дивну секцију обоа! 🙂

 

Ја сам стално у покрету, помало нестална, весела, емотивна, радујем се човеку, пријатељу и осмеху. Волим путовања, промене и акцију који ме држе живом и веселом. И све то кроз музику која ме прожима, коју живим и дишем… у окриљу БГФ! 🙂

 

Биографија

 

Обоисткиња Сања Ромић је музичко образовање започела код Жужане Егић у Новом Саду. Студирала је на Академији уметности у класама проф. Диенеса и проф. Пушкаша и на Академији Франц Лист у Будимпешти код Петера Понграца и Габора Диенеса, као стипендиста Шорош фондације. Усавршавала се на Моцартеуму у Салцбургу у класи Стефана Шилија и похађала мајсторске курсеве Хана де Вриса, Ласла Хададија, Давида Валтера, Емануела Абула и Гордона Ханта. Лауреат је многих такмичења у Србији и Мађарској.

 

Од 2005. до 2009. године делује као соло обоисткиња Опере и Балета у Љубљани, а сарађивала је и са Оркестром Радио-телевизије Словеније, Словеначком филхармонијом, Оркестром Војске Словеније, оркестром Фестине и Друштвом словеначких композитора. Сарађивала је са међународним оркестрима, као што су Ердоди оркестар и Матав оркестар (Мађарска), Салцбуршка камерна филхармонија, Омладинска филхармонија из Салцбурга, оркестар Бад Рајхенхал (Немачка), Загребачки солисти и Оркестар академије Ars Musicae из Клагенфурта.

 

Била је предавач на мајсторским курсевима на Краљевској академији у Даблину, на међународним радионицама за дувачке инструменте у Тивту и на Академији уметности у Новом Саду. Бавила се педагошким радом у музичким школама у Јесеницама и Љубљани. Сарађује са пијанистом Данијелом Детонијем (Хрватска), харфисткињом Паолом Барон (Италија) и Финулом Мојнихан (Ирска). Делује и као члан различитих камерних састава, као што су харфа дуо, Вентус квинтет Салцбург, Квинтет Квинтологија. Снимала је за Радио Нови Сад, а била је ангажована и за разне перформансе, позоришну музику и музику за студијске потребе.

 

Од марта 2011. године делује као соло обоисткиња Београдске филхармоније.