Languages

Наталија Неженцева

Члан од 15.12.1993.

 

Посебно сам поносна на то што сам пре много година дошла из Русије у Србију, где скоро никога нисам познавала, и положила аудицију за заменика вође виолончела у БГФ.

 

Ја сам особа која се залаже за зрдав начин живота, пре свега за принципе здраве исхране. Интересује ме лековито биље и сматрам да природа има одговор за све.

 

Биографија:

 

Наталија Неженцева је рођена у Русији, а дипломирала је виолончело у класи проф. Михаила Курицког на Факултету музичке уметности у Краснојарску. Још као студент примљена је у Државни симфонијски оркестар филхармоније Краснојарска. Од 1992. године је члан, а од 1995. до 2012. године заменик вође групе виолончела у оркестру Београдске филхармоније. Са овим оркестром Наталија Неженцева је гостовала у Кини, Аустрији, Италији, Словенији, Грчкој, Мексику и на Малти. Неколико година за редом, Неженцева је била добитник почасних годишњих награда оркестра Београдске филхармоније. Сарађивала је са највећим светским диригентима као што су Зубин Мехта, Кристијан Мандеал, Александар Рахбари и други, и солистима међу којима су Максим Венгеров, Јулијан Рахлин, Михаил Плетњов, Владимир Спиваков, Николај Третјаков, Миша Мајски и други.

 

Веома је активна као музичар у многим камерним ансамблима и оркестрима, са којима је учествовала на међународним фестивалима у земљи и у иностранству: БЕМУС-у, БЕЛЕФ-у, НОМУС-у, Европском музичком фестивалу у Софији, Летњем фестивалу у Панчеву, затим Крагујевцу, Смедереву, Врњачкој Бањи, итд. Снимала је за радио и ТВ станице, а посебно место заузимају њени наступи на Међународној трибини композитора. Била је члан Српског камерног оркестра, Београдске опере и Симфонијског оркестра РТС-а. Oдржала је велики број концерата широм некадашње Југославије и наступала у свим значајнијим концертним салама у Београду.