Languages

Јeлена Драшкоци, друга флаута

Члан од 1998.
 

Од тренутка када је моја професорка Оливера отворила кутију од флауте и пустила чаролију музике на мене, нисам успела да се ослободим потребе да свирам, слушам и причам о музици, стално. Уживам у осећају одговорности и захвалности што сам део велике симфонијске музике, великих мајстора и надам се да сам и ја, као професор флауте некога зачарала. Посебно сам поносна на то сто сам плаћена да радим посао који бих платила да радим.
 

Ја сам љубитељ истине, губљена у шуми, спавања на ливади и породичне вожње бициклима по местима која нису предвиђена за то. Волим да једем оно што сам сама убрала и да пијем кафу из шоља које сам сама направила. Да су успели да ме спрече у полагању пријемног испита на ФМУ, данас бих била поносни власник пољопривредне апотеке…
 

Биографија:
 

Јeлена Драшкоци је ниже и средње музичко образовање стекла у СМС „Станковић“ у класи проф. Оливере Мирцетић. Добитник је бројних награда на такмичењима у земљи, као солиста и као члан камерних ансамбала. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у класи проф. Миодрага Азањца 1995. године. Као најбољем студенту у генерацији на дувачком одсеку додељена јој је награда из фонда Браниславе и Јакова Срејовића. Паралелно је студирала на Royal School of Music у Сингапуру и дипломирала 1996. године као студент са најбољим дипломским испитом у својој генерацији. Године 1998. је специјализирала камерну музику у класи проф. Оливере Ђурђевић на ФМУ у Београду, где је 2000. године и магистрирала флауту у класи проф. Љубише Јовановића. Наступала је са бројним камерним ансамблима и као солиста са оркестром ВЈ „Станислав Бинички“ и Гудачима Светог Ђорђа.