Languages

Teodor Blagojević, prva horna

Član je Beogradske filharmonije od 2019. godine.
 
Teodor Blagojević je rodjen 1998. godine u Nišu, gde je počeo da svira hornu sa 8 godina u Muzičkoj školi u Nišu u klasi prof.Milana Stajića, i od samog početka ga karakteriše izuzetna motivisanost i posvećenost svom instrumentu. 
 
Posle samo četiri godine sviranja, Teodor završava ubrzano osnovnu i srednju školu u jednoj godini i započinje svoje osnovne studije na Fakultetu Umetnosti u Nišu u klasi profesora Vladislava Grigorova i kasnije profesora Milana Stajića,  a 2015. godine nastavlja svoje školovanje na Fakultetu Muzičkih Umetnosti u Beogradu kod profesora Milana Radića. 
 
Do sada je prisustvovao na raznim seminarima u Evropi i regionu i radio je sa najvećim muzičkim pedagozima današnjice, kao što su Radovan Vlatković, Radek Baborak, Will Sanders, Boštjan Lipovšek, Luiz Garcia, Frank Lloyd, Laszlo Seeman, Szabolcs Zempleni i mnogi drugi.
 
Teodor Blagojević je dobitnik mnogih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, od kojih je bitno pomenuti takmičenja “Davorin Jenko”, “Petar Konjović”, “Ohridski Biseri” i  “International Music Competiton Paris”.
 
Član je raznih Evropskih orkestara za mlade muzičare, poput “CEI Youth Orhestra”, “Wonderful Youth Orchestra” (Italija), “Toppenkurset” (Norveška), “Balkan Youth Symphony Orchestra” (Bugarska), “Beogradski Simfoničari” (Srbija), “Akademija Branimir Slokar” (Slovenija) “El Systema” (Srbija) i “Deutsche-Skandinavische Jugendorchester” (Nemačka).
 
Kao solista je nastupao po Srbiji, Rumuniji, Sloveniji, Norveškoj, Bugarskoj i Belgiji, a Norveški mediji su ga predstavili kao jednog od najperspektivnijih mladih muzičara u Evropi.
 
Trenutno radi kao prva horna Makedonske Filharmonije i kao prva horna Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije.