Languages

Sanja Romić, prva oboa

Član od marta 2011.

 

Posebno sam ponosna na svoju divnu sekciju oboa! 🙂

 

Ja sam stalno u pokretu, pomalo nestalna, vesela, emotivna, radujem se čoveku, prijatelјu i osmehu. Volim putovanja, promene i akciju koji me drže živom i veselom. I sve to kroz muziku koja me prožima, koju živim i dišem… u okrilјu BGF! 🙂

 

Biografija

 

Oboistkinja Sanja Romić je muzičko obrazovanje započela kod Žužane Egić u Novom Sadu. Studirala je na Akademiji umetnosti u klasama prof. Dienesa i prof. Puškaša i na Akademiji Franc List u Budimpešti kod Petera Pongraca i Gabora Dienesa, kao stipendista Šoroš fondacije. Usavršavala se na Mocarteumu u Salcburgu u klasi Stefana Šilija i pohađala majstorske kurseve Hana de Vrisa, Lasla Hadadija, Davida Valtera, Emanuela Abula i Gordona Hanta. Laureat je mnogih takmičenja u Srbiji i Mađarskoj.

 

Od 2005. do 2009. godine deluje kao solo oboistkinja Opere i Baleta u Ljublјani, a sarađivala je i sa Orkestrom Radio-televizije Slovenije, Slovenačkom filharmonijom, Orkestrom Vojske Slovenije, orkestrom Festine i Društvom slovenačkih kompozitora. Sarađivala je sa međunarodnim orkestrima, kao što su Erdodi orkestar i Matav orkestar (Mađarska), Salcburška kamerna filharmonija, Omladinska filharmonija iz Salcburga, orkestar Bad Rajhenhal (Nemačka), Zagrebački solisti i Orkestar akademije Ars Musicae iz Klagenfurta.

 

Bila je predavač na majstorskim kursevima na Kralјevskoj akademiji u Dablinu, na međunarodnim radionicama za duvačke instrumente u Tivtu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Bavila se pedagoškim radom u muzičkim školama u Jesenicama i Ljublјani. Sarađuje sa pijanistom Danijelom Detonijem (Hrvatska), harfistkinjom Paolom Baron (Italija) i Finulom Mojnihan (Irska). Deluje i kao član različitih kamernih sastava, kao što su harfa duo, Ventus kvintet Salcburg, Kvintet Kvintologija. Snimala je za Radio Novi Sad, a bila je angažovana i za razne performanse, pozorišnu muziku i muziku za studijske potrebe.

 

Od marta 2011. godine deluje kao solo oboistkinja Beogradske filharmonije.