Languages

Natalija Neženceva

Član od 15.12.1993.

 

Posebno sam ponosna na to što sam pre mnogo godina došla iz Rusije u Srbiju, gde skoro nikoga nisam poznavala, i položila audiciju za zamenika vođe violončela u BGF.

 

Ja sam osoba koja se zalaže za zrdav način života, pre svega za principe zdrave ishrane. Interesuje me lekovito bilјe i smatram da priroda ima odgovor za sve.

 

Biografija:

 

Natalija Neženceva je rođena u Rusiji, a diplomirala je violončelo u klasi prof. Mihaila Kurickog na Fakultetu muzičke umetnosti u Krasnojarsku. Još kao student primlјena je u Državni simfonijski orkestar filharmonije Krasnojarska. Od 1992. godine je član, a od 1995. do 2012. godine zamenik vođe grupe violončela u orkestru Beogradske filharmonije. Sa ovim orkestrom Natalija Neženceva je gostovala u Kini, Austriji, Italiji, Sloveniji, Grčkoj, Meksiku i na Malti. Nekoliko godina za redom, Neženceva je bila dobitnik počasnih godišnjih nagrada orkestra Beogradske filharmonije. Sarađivala je sa najvećim svetskim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Kristijan Mandeal, Aleksandar Rahbari i drugi, i solistima među kojima su Maksim Vengerov, Julijan Rahlin, Mihail Pletnjov, Vladimir Spivakov, Nikolaj Tretjakov, Miša Majski i drugi.

 

Veoma je aktivna kao muzičar u mnogim kamernim ansamblima i orkestrima, sa kojima je učestvovala na međunarodnim festivalima u zemlјi i u inostranstvu: BEMUS-u, BELEF-u, NOMUS-u, Evropskom muzičkom festivalu u Sofiji, Letnjem festivalu u Pančevu, zatim Kragujevcu, Smederevu, Vrnjačkoj Banji, itd. Snimala je za radio i TV stanice, a posebno mesto zauzimaju njeni nastupi na Međunarodnoj tribini kompozitora. Bila je član Srpskog kamernog orkestra, Beogradske opere i Simfonijskog orkestra RTS-a. Održala je veliki broj koncerata širom nekadašnje Jugoslavije i nastupala u svim značajnijim koncertnim salama u Beogradu.